For ungdom

Føler du at det ikke er nok tid til deg hjemme? At foreldrene dine av en eller annen grunn ikke har nok tid til deg? At du ikke blir sett som den du er? Da er du hjertelig velkommen hos Bli sett.

Bli sett er et gratis tilbud for alle ungdommer mellom 13 og 18 år som bor i Oslo.

Å være pårørende eller føle at du ikke blir sett nok av voksenpersonene i livet ditt er ganske vanlig i Norge. Det kan være fordi foreldrene dine er syke selv og ikke har nok kapasitet til å dekke dine behov, eller at et søsken har det vanskelig og du føler at du kommer litt i andre rekke. Kanskje foreldrene dine er mye borte eller dere rett og slett ikke kommer overens. Uansett kan det være godt å ha en voksenperson i livet ditt som er der for deg.

Skulle du ønske at du hadde en voksen som ble med på fotballtrening, en å spille gitar med, en som deler dine interesser, holdninger, ambisjoner og drømmer? Kanskje du bare trenger noen å lufte tankene dine med? Da er Bli sett stedet for deg. Hos Bli sett blir du matchet med en trygg voksen utenfor din egen familie som har lyst til å være der for deg. Dere blir matchet på bakgrunn av felles interesser. Mange av våre frivillige vet godt hvordan det er å ikke føle seg sett i ungdomstiden og har lyst til å være en ekstra ressurs i livet til en ungdom. Dere møtes cirka to ganger i måneden og avtaler selv hva dere skal gjøre. Du vil bli fulgt opp av oss underveis for å være sikker på at du trives og at dere utvikler en god relasjon. Den voksne skal være en ekstra ressurs i livet ditt, en som har kapasitet til deg og ser deg som den du er.

Bli sett er ikke et behandlingstilbud, men et forebyggende tiltak. Vår visjon er at alle ungdommer skal ha en trygg voksen i livet sitt. Du behøver ikke ha noen sykdom eller oppfylle noen kriterier for å delta i Bli sett. Alle som tror de kunne hatt godt av en trygg voksen er velkommen!

Er du nysgjerrig på dette tiltaket? Meld din interesse i skjemaet under så tar vi en prat med deg!