Møt en av våre frivillige

For at du skal bli bedre kjent med Bli sett og få et innblikk i organisasjonen har vi bedt om å få intervjue noen av våre frivillige. I det første intervjuet møter vi Edda som meldte seg tidlig som frivillig i Bli sett.

Vi møttes en tidlig vårdag i Torshovdalen og koste oss med te på termos mens vi nøt utsikten over byen. En god måte å møtes på i koronatider og likevel bli litt kjent. I dette intervjuet kan du få et innblikk i hvem Edda er og hvorfor hun ønsker å være frivillig i Bli sett.

Hvem er Edda? 

Jeg er snart 30 år og jobber turnus på sjøen. Det gjør at jeg er hjemme i noen perioder og borte i andre. På fritiden elsker jeg å reise, er veldig glad i ballsport, salsadansing og har vært borti en del idretter. Jeg spiller gjerne en bordtennismatch eller andre typer spill. Jeg liker å prøve nye ting, og kan lett få dilla på noe. Jeg er glad i å gå turer og liker friluftsliv. Ellers vil jeg påstå at jeg er en positiv og livsglad jente.

Hva likte du selv å gjøre da du var ungdom? 

Jeg spilte basket i mange år, noe som tok opp store deler av fritiden min. Etter hvert måtte jeg gi meg på grunn av en kneskade. Ellers likte jeg å være med venner og det var viktig for meg å gjøre det bra på skolen. Jeg har nok alltid hatt mye energi og har vært flink til å bruke tiden min på ting jeg liker. I tillegg har jeg vært heldig og hatt trygge voksenpersoner i livet mitt som har støttet meg i mine valg.

Hvorfor vil du være frivillig i Bli sett? 

I bunn og grunn ønsker jeg å kunne gjøre en forskjell for noen. Det finnes mange måter å hjelpe andre mennesker på, men det å være en ekstra støtte for noen som trenger det tror jeg vil være veldig meningsfullt. Tidligere har jeg vurdert en ekstrajobb som støttekontakt, men jeg tror frivillighetsprinsippet i Bli sett gjør ordningen spesielt god. Jeg liker spesielt godt at man blir satt sammen med ungdommer som man har noe til felles med. Det er et veldig godt utgangspunkt for å kunne skape noe sammen.

Hva tror du du kan bidra med for en ungdom?

Jeg tror jeg kan være en trygg voksenperson for en ungdom, men jeg ønsker først og fremst å være en støttende venn. Jeg ønsker å hjelpe hvis det er noe de trenger hjelp til, lytte hvis de trenger å prate, eller rett og slett bare henge sammen. Å finne på noe som gir oss noe sammen hadde vært helt topp!

Hva tror du du får ut av å være frivillig? 

Jeg tror det å være frivillig kan gi meg et nytt perspektiv og en annen type glede enn det jeg har vært borti tidligere. Det å bli kjent med en ungdom tror jeg kan være både spennende og givende. Jeg tror også at jeg kommer til å lære mye av ungdommen, og det gleder jeg meg til!

Vi takker Edda for intervjuet og er veldig glade for å ha henne med som frivillig i Bli sett. Har du lyst til å bli frivillig? Meld din interesse her. Er du ungdom og kunne tenke deg å ha en trygg voksenperson som Edda i livet ditt? Meld din interesse her.